fbpx

Hieronder vind je enkele voorbeelden van enkele cases. Zij geven je een idee hoe C.G. TOTEM de situatie aanpakt in je bedrijf. Wil je naast deze cases meer informatie over onze winstgevende inzichten voor familiale ondernemingen? Download dan ons e-boek met informatie over de typische evolutie en uitdagingen in familiale ondernemingen.

.

Case 1: Spanningen in familiebedrijf De Soepmakers

Situatieschets

Delicious en Fresh NV is onder de vleugels van de tweede generatie uitgegroeid tot één van de belangrijkste verdelers in de Benelux van vers bereide soepen. Marc en Boris hebben onlangs het bedrijf van hun vader overgenomen. Sinds de overname is de spanning enkel toegenomen.

Boris is bachelor in de marketing en verantwoordelijk voor de marketing en verkoop. Hij heeft sinds kort vers bereide sappen en smoothies toegevoegd aan het gamma. Het concept slaat aan. Het volume neemt toe. De vraag naar meer variëteiten stijgt.

Marc is ingenieur biochemie en verantwoordelijk voor productie. Hij vindt dat de structuur van de organisatie niet gepast is om de groei van de familiale onderneming te ondersteunen. Boris vindt op zijn beurt dat Marc meer engagement mag tonen. Hij zou wel wat meer aanwezig mogen zijn in het familiebedrijf.

Boris en Marc waren naast broers ook de beste vrienden. Boris lijdt onder de spanningen tussen hen twee. Hij vraagt of een familiecharter een oplossing kan bieden. Hij heeft van andere ondernemers gehoord dat de samenwerking tussen de familie hierdoor is verbeterd.

Lees verder …

Case 2: De nieuwe generatie staat klaar

Familiale afspraken familiebedrijf

Situatieschets

Simon en Elise vieren als neef en nicht binnenkort de 70e verjaardag van de familiale onderneming. Ze staan aan de leiding van een bouwbedrijf die actief is op vlak van woning- en appartementsbouw.

Hun kinderen staan klaar om hun intrede te doen in de familiale onderneming nadat ze allen reeds een eerste succesvolle ervaring achter de rug hebben buiten het familiebedrijf.

Elise en Simon willen de introductie graag zo vlot mogelijk laten verlopen. Bovendien wil men graag nog enkele zaken regelen omtrent het aandeelhouderschap van de onderneming vooraleer de kinderen toetreden.

Lees verder …

Case 3: Fietsenhandel De Rotonde

Fietsenhandel De Rotonde gaat reeds terug vanaf 1897, toen opgericht als “Velo’s De Vos”. Het werd steeds van vader op zoon verder gezet.

Op 19-jarige leeftijd nemen de broers Luc en Mario noodgedwongen de zaak met twee locaties over van hun vader. Zij bouwen de fietsenzaak verder succesvol uit.

Het zakencijfer evolueert nog steeds positief maar het botert niet meer tussen Mario en neef Mathias. Na het overlijden van Luc, de vader van Mathias, is hun band uit elkaar gegroeid. De zaak staat op springen. Mathias dreigt er mee uit de zaak te stappen.

Lees verder …

Case 4: Hotel Den Dijk

Coming soon

Gelijkenissen met bestaande bedrijven berusten op puur toeval. Alle namen van bedrijven, sectoren en betrokken familieleden zijn aangepast. Deze cases zijn fictief maar zijn gebaseerd op een grond van waarheid. Zij zijn louter ter illustratie hoe een traject binnen een familiale onderneming kan verlopen in functie van de uitdaging. Elke klantenvraag en situatie is steeds uniek en vereist maatwerk.