Maak nu werk van een toekomstplan voor je onderneming

Het hoeft niet gezegd: het zijn turbulente en uitdagende tijden. Corona zorgt voor een ongeziene crisis. Waar we vroeger werden geconfronteerd met een daling van inkomsten, vallen nu voor heel ondernemingen de inkomsten volledig weg. Veel ondernemingen verkeren in onzekerheid hoe het zal aflopen. Of ze de crisis zullen kunnen overwinnen?

.

Meer nog dan anders moeten ondernemers elkaar helpen.

Elkaar helpen is de beste mogelijke kans om hier door te komen. Onze missie is het beschermen van de welvaart door de continuïteit van onze kmo’s en familiebedrijven te verstevigen. Meer dan ooit gaan we jullie hierbij helpen.

Nog voor de corona-crisis deden we een onderzoek naar de risico’s die de continuïteit van bedrijven in de hand werken. Uit dit onderzoek is naar voor gekomen dat diegene met een uitgeschreven plan meer tevreden zijn over hun financiële resultaten. Wie niet weet waar hij heen gaat, komt meestal nooit aan. Wij helpen je de weg te vinden door je te ondersteunen bij de opmaak van een toekomstplan voor je bedrijf.

.

Gratis template en instructies om de fundamenten van je onderneming te versterken

.

Hoe gaan wij jou helpen?

Wij stellen onze templates die we gebruiken bij onze eigen klanten.

Na analyse van de huidige situatie zal je in staat zijn om een grondig gefundeerde SWOT-analyse op te maken, je lange-termijn opties te overwegen en een actieplan op te maken voor de komende 6 à 12 maanden.

Voor wie dringend op zoek moeten naar andere inkomsten, zal dit proces helpen om een aantal zaken te overdenken. We zorgen dat ook jij een houvast hebt.

Er zijn 4 oefeningen die je minimaal moet doen. Deze kan je herkennen aan de oranje balk onderaan de pagina in de template die we voor jou hebben aangepast. De andere stappen zijn optioneel, maar helpen je wel om het meer gefundeerd te doen.

Begin alvast met het downloaden van onderstaande pfd zodat je als bedrijfsleider vanaf morgen samen met ons aan de slag kunt.

.

Liever elektronisch?

Wil je liever dit bestand in Powerpoint of Word zodat je je bevindingen later kan delen met anderen, samen wilt werken aan de file of gewoon liever elektronisch werkt, download dan de template via onze webshop.

.

En aan de slag nu!

Regel #1: Spring niet hals over kop op dit toekomstplan. Maak eerst werk van het bezweren van de crisis. Denk niet dat je al klaar bent. Het begint nog maar. Start alvast met onze 10 tips voor het bezweren van crisissen in een kmo-omgeving.

.

Deel I: Commerciële opties en analyse van de interne context

In dit deel gaan we in de (commerciële) opties die bedrijven hebben die op zoek moeten naar alternatieve inkomsten of groei. Daarnaast reiken we een reeks vragen aan die je dient te stellen als je begint aan de interne analyse van de sterktes en zwaktes van de onderneming.

Klik hier om alvast met onze inzichten en vragen aan de slag te gaan!

.

Kom gauw terug voor meer.

Kijk snel terug voor meer tips om met onze template aan de slag te gaan!

Volgende keer pakken we het tweede gedeelte aan van de SWOT-analyse. Dan focussen we op de externe opportuniteiten en bedreigingen. Daarnaast gaan we ook in op de confrontatie-matrix. Wees gerust: het klinkt complexer dan het in realiteit is.

Maak nu werk van een toekomstplan voor je onderneming

Eén gedachte over “Maak nu werk van een toekomstplan voor je onderneming

 • 28 maart 2020 om 10:35
  Permalink

  Super! Ik heb jullie mail, artikels en website doorgelezen en vind mij volledig in wat jullie meegeven! Een echte meerwaarde in deze onwezenlijke tijd! Top! Ik ga het grondiger bekijken en invullen.

  Positieve groet,
  Maes Sophie
  Instituut Anne Sophie -Lendelede
  http://www.annesophie.be

Reacties zijn gesloten.