Template Cash Planning

Naar aanleiding van onze adviezen hoe een toekomstplan op te maken, kregen we meerdere vragen naar een goede template voor de opmaak van een cashplan. Wel, met plezier delen we ons model.

Vertaal je toekomstplan naar een cash plan

In deze tijden is cash king. In een traditioneel financieel plan maak je een evaluatie van omzet tot winst. Vandaag draait het niet alleen meer om winst of verlies. Het gaat in eerste instantie over overleven. Meer nog dan je balans en resultatenrekening te managen, moet je vandaag je cash managen. Met het geld die je hebt en welke binnenkomt, kan je je facturen en andere uitgaven betalen.

Naast het meest realistische scenario, dien je ook het best mogelijke en slechtst mogelijke in kaart te brengen. Vervolgens hou je maandelijks de evolutie bij en doe je aanpassingen waar nodig. We gingen hier eerder reeds dieper op in.

Opgelet: Hou er rekening mee dat je voor alle facturen het bedrag inclusief btw dient te gebruiken! Alleen zo hou je goed zicht op alle geldbewegingen in je bedrijf.

Met onze template in Excel ben je optimaal voorbereid op wat komen gaat. Hier vind je alvast een ingevuld voorbeeld welke je kan downloaden ter inspiratie

Download template cashplan – Liquiditeitsplan voor de kmo

.

Hulp nodig?

Heb je vragen over de excel, over hoe je toekomstplan te vertalen naar een cash plan of je toekomstplan, aarzel niet om mij te contacteren:

  • via mijn website,
  • per e-mail
  • bel/sms naar 0497/29.27.21. Ben ik niet telefonisch bereikbaar, spreek dan gerust een bericht in. Ik bel je dan zo spoedig mogelijk terug.
  • Je kan ook steeds een vrijblijvende telefonische afspraak reserveren op dinsdag- of donderdagvoormiddag via Eventbrite.


Ik help je met plezier vrijblijvend verder op weg. 
 
Blijf positief. Voor de meesten onder ons komt het allemaal goed.
Hou in je achterhoofd dat je het lot zelf wel een handje moet helpen.

Template Cash Planning