fbpx

Opvolging en overdracht

Voor elke familiale onderneming is het regelen van de opvolging een cruciale uitdaging. Op zo een moment lopen de emoties vaak hoog op.
Een gestructureerd proces met aandacht voor het familiebedrijf als systeem is de beste manier om gedragen en werkbare oplossingen te implementeren.

>> lees meer

.

Teamwerk, overleg en conflictbemiddeling

Om performant te zijn, dient er af en toe eens hard gediscussieerd te worden. Meningsverschillen mogen niet uit de weg worden gegaan. Deze doorpraten en overwegen maakt een team en bedrijf alleen maar meer performant. Het is niet voor niets dat men zegt dat om te kunnen presteren het af en toe eens moet kunnen stormen. Dit is evenzeer van toepassing voor familieleden die samen werken in het familiebedrijf.

>> lees meer

.

Professionaliseren onderneming

Op de schouders van de eigenaar van een familiale onderneming rust een aanzienlijke verantwoordelijkheid. Jij dient de continuïteit en winstgevendheid van het bedrijf te beschermen. Dit doe je door voortdurend werk te maken van het professionaliseren van jezelf en het familiebedrijf. Want als eigenaar van de onderneming is men verantwoordelijk voor de eigen ontwikkeling en de goede werking van de onderneming.

>> lees meer