Professionalisering

Op de schouders van de eigenaar van een familiale onderneming rust een aanzienlijke verantwoordelijkheid.

Als eigenaar van de onderneming is men verantwoordelijk voor de eigen ontwikkeling en de goede werking van de onderneming. Naast het bepalen en implementeren van de strategie, heeft men de uitdaging om een klantgerichte structuur en transparante processen op te zetten waarbij men zich laat omringen met bekwame managers om de vooropgestelde doelstellingen te bereiken. Dit betreft zowel de bedrijfsdoelstellingen als de financiële return verwacht door de familie.

Daarnaast is men in overleg met de familie ook verantwoordelijk voor het bewaken van de familiewaarden, het vastleggen van de fundamentele doelstellingen van het familiebedrijf, het regelen van de familiale governance en het structureren van de eigendom.

Finaal, een niet te onderschatten verantwoordelijkheid is deze om de opvolging te regelen, geschikte opvolgers hiervoor te identificeren en deze voor te bereiden om het familiebedrijf te gaan leiden.

Wij functioneren als klankbord voor verantwoordelijke familiale eigenaars die zichzelf en hun bedrijf verder willen professionaliseren. Met onze brede ervaring kunnen wij u bestaan in het bepaling van je strategie over het engageren van uw medewerkers tot het managen van de relatie met uw familie. In functie van uw noden voorzien wij in coaching, training en advies op maat

@ Contacteer mij voor vrijblijvende afspraak