Overleg en conflictbemiddeling

Om performante te zijn, dient er af en toe eens hard gediscussieerd te worden. Meningsverschillen mogen niet uit de weg worden gegaan. Deze doorpraten en overwegen maakt een team en bedrijf alleen maar performanter. Het is niet voor niets dat men zegt dat om te kunnen performen het af en toe eens moet kunnen stormen.

Vaak ontstaan fricties en meningsverschillen omdat men met een andere bril op naar de wereld kijkt. Opdat mensen elkaar beter zouden begrijpen en om optimaal te presteren, raden wij Insights Discovery aan. Het is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel dat inzichten aanreikt over onszelf en anderen. Tijdens een workshop helpen we op meer inzicht te krijgen in zichzelf waardoor het gemakkelijker wordt om af te stemmen op en verbinding te maken met anderen. Verbindende communicatie is de weg naar betere relaties binnen het bedrijf en de familie.

In sommige gevallen is de relatie reeds verzuurd of is er een conflict waardoor enkel een tussenkomst van een neutrale derde persoon kan helpen. Ook in dit geval kunnen wij jou en je familie van dienst zijn. Meestal is er meer dat je bindt dan wat je scheidt. Wij begeleiden jullie via bemiddeling in het zoeken naar een passende oplossing. Na een kennismakingsgesprek voeren wij eerst individuele gesprekken met alle betrokkenen. Daarna gaan we met zijn allen rond de tafel zitten waarbij de belangen van alle partijen worden doorgenomen. Na een discussie over de opties worden oplossingen uitgewerkt en afspraken gemaakt opdat het conflict op een constructieve manier wordt opgelost.

@ Contacteer mij voor een vrijblijvende afspraak