fbpx

COMPETENTIEMODEL VOOR FAMILIALE ONDERNEMERS

UITDAGINGEN VOOR FAMILIALE ZAAKVOERDERS EN HUN OPVOLGERS

Elk familiebedrijf heeft nood aan verantwoorde en betrokken eigenaars. Het is meer dan aandeelhouder zijn. Vooreerst is er de verantwoordelijkheid over de familiale onderneming op zich. In deze snel evoluerende wereld is dit reeds een ware uitdaging. Dat hoeft geen betoog. Competentie is een must. Daarnaast komt ook nog de verantwoordelijkheid om de eigendom van het familiebedrijf te structureren, toekomstige eigenaars te vormen en de opvolging organiseren. Bij het nemen van dergelijke beslissingen staat bovendien de harmonie binnen de familie op het spel. Het uitbouwen en in acht nemen van de familiale governance is essentieel.

FAMILIE EN OPVOLGER MOETEN DIRECT DE JUISTE KEUZE MAKEN

Proberen kan niet. Vandaar, objectieve loopbaanbeslissingen nemen, is een absolute must. Dat begint reeds vroeg in de loopbaan werk te maken van een ontwikkelingsplan vertrekkende vanuit ons competentiemodel en op basis van 360° feedback of zelfreflectie, eventueel aangevuld met een persoonlijkheidsprofiel.

ONTWIKKELING PLANNEN OP MAAT VAN FAMILIALE ZAAKVOERDERS

Vanuit onze jarenlange ervaring als human resources manager hebben we een feedbackmodel opgemaakt die enkel de competenties meet die belangrijk zijn voor de zaakvoerder van een familiale kmo. Door te peilen naar gedrag worden de troeven en ontwikkelingspunten transparant in beeld gebracht. Dat maakt dat de het ontwikkelingsplan concreet kan worden uitgewerkt.

Competenties voor familiale bedrijfsleiders

  • Managen van visie, strategie en doelen
  • Ondernemerschap
  • Leiderschap
  • Managen van het bedrijf
  • Managen van relaties binnen en buiten de onderneming
  • Managen van zichzelf
  • Professionele expertise
  • Engagement ten overstaan van bedrijf, familie en individuele familianten

Deze tool is er op voorzien dat naast de zaakvoerder of de toekomstige opvolger ook anderen feedback kunnen geven. Dit maakt dat je een 360° zicht kan kijken hoe anderen je zien. Dat maakt de tool nog krachtiger om een ontwikkelingsplan op maat te maken.

PRAKTISCH

Meer weten hoe we je ondersteunen bij de opmaak van je persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) ondersteund via 360° feedback via GROW | BEGELEIDING?