fbpx

Zit je met een van deze vragen?

  • Hoe weten we dat we goed bezig zijn of op welke domeinen we nog kunnen versterken?
  • Hoe ontwikkel je de volgende generatie of krijg je zicht wat je nog beter kunt doen als familiaal zaakvoerder?
  • Hoe kan ik beter connectie leggen met anderen? Hoe kan ik mijn persoonlijke impact op het vergroten? Hoe kan ik vlotter leren communiceren met tegengestelde persoonlijkheden binnen de familie of het bedrijf?
  • Bij wie kan je terecht als het gaat over jouw loopbaan als bedrijfsleider of toekomstige opvolger van het familiebedrijf? Wie helpt jou de goede keuze te maken als je vast zit of twijfels hebt?

Wij hebben de tools en oplossingen op maat van de familiale kmo die jou helpen deze vragen effectief aan te pakken. We lichten ze hieronder kort toe.

.

Professionele scans

Onze in huis ontwikkelde scans helpen jouw bedrijf, familie en raad van bestuur te versterken:

  • Quickscan voor de kmo
  • Scan Familiale Governance & Overdracht
  • Algemene Bedrijfsscan voor wie vooruit wil of weten hoe de onderneming verder te versterken
  • Scan Corporate Governance

Een must voor de familiale onderneming die wil blijven groeien en verder wenst te professionaliseren.

Meer info of een voorbeeld inkijken?

>> Ontdek ze hier

.

Familiecharter

Een familiaal charter legt de spelregels vast voor de komende generaties. Het is een middel om problemen of conflicten te vermijden en om de eenheid in de familie gemakkelijker te behouden. Doordat de spelregels zijn opgesteld vooraleer een uitdaging zich stelt, creëert men gemoedsrust voor de gehele familie.

>> lees meer

.

Competentieontwikkeling

Elk familiebedrijf heeft nood aan verantwoorde en betrokken eigenaars. Het is meer dan aandeelhouder zijn.

Vooreerst is er de verantwoordelijkheid over de familiale onderneming op zich. In deze snel evoluerende wereld is dit reeds een ware uitdaging. Dat hoeft geen betoog. Competentie is een must.

Daarnaast komt ook nog de verantwoordelijkheid om de eigendom van het familiebedrijf te structureren, toekomstige eigenaars te vormen en de opvolging organiseren. Bij het nemen van dergelijke beslissingen staat bovendien de harmonie binnen de familie op het spel. Het uitbouwen en in acht nemen van de familiale governance is essentieel

Met ons competentiemodel en 360° feedback tool op maat van familiale ondernemingen kan je als familiale bedrijfsleider of toekomstige opvolgers werk maken van je ontwikkeling en objectieve loopbaanbeslissingen nemen.

>> lees meer

.

Insights Discovery

We kijken niet met zijn allen door dezelfde bril naar de wereld. Door meer inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheidsvoorkeuren en die van anderen helpt Insights Discovery mensen optimaal te presteren. Vanuit een beter zelfinzicht kan men gemakkelijker afstemmen op en verbinding maken met anderen. Dit levert een werkomgeving op waarin vernieuwing, creativiteit en productiviteit floreren.

>> lees meer

.

Gelukkig aan de slag

Om zo vlot mogelijk aan de slag te gaan via promotie of als nieuwe familiale manager van een team in de familiale onderneming brengt verwachtingen en emotie met zich mee. We willen zo snel mogelijk ingewerkt zijn. Via een workshop samen met je team kan de introductieperiode aanzienlijk ingekort worden. We vertellen er graag meer over.

In of uit het familiebedrijf stappen of verantwoordelijkheid opnemen om de familiale onderneming te leiden is helemaal niet altijd evident.

Misschien heb je twijfels of dit wel de juiste stap is? Misschien voel je je niet helemaal niet gelukkig meer in je rol? Twijfel je of je dit nog volhoudt tot je pensioen?

Omdat iedereen recht heeft om met voldoening te gaan werken – ook in het familiebedrijf – bieden wij loopbaanbegeleiding met loopbaancheques (VDAB). Zoek een klankbord en blijf niet langer zitten met je twijfels.

>> lees meer