fbpx

Competentiemodel voor ontwikkeling van de familiale ondernemer

Elk familiebedrijf heeft nood aan verantwoorde en betrokken eigenaars. Het is meer dan aandeelhouder zijn.

Vooreerst is er de verantwoordelijkheid over de familiale onderneming op zich. In deze snel evoluerende wereld is dit reeds een ware uitdaging. Dat hoeft geen betoog. Competentie is een must.

Daarnaast komt ook nog de verantwoordelijkheid om de eigendom van het familiebedrijf te structureren, toekomstige eigenaars te vormen en de opvolging organiseren. Bij het nemen van dergelijke beslissingen staat bovendien de harmonie binnen de familie op het spel. Het uitbouwen en in acht nemen van de familiale governance is essentieel.

.

De familie en de opvolger moeten direct de juiste keuze maken.

Proberen kan niet. Vandaar, objectieve loopbaanbeslissingen nemen, is een absolute must. Dat begint reeds vroeg in de loopbaan werk te maken van een ontwikkelingsplan vertrekkende vanuit ons competentiemodel en op basis van 360° feedback of zelfreflectie, eventueel aangevuld met een persoonlijkheidsprofiel.

.

Gericht op de ontwikkeling van familiale zaakvoerders

Ons feedbackmodel meet enkel de competenties die belangrijk zijn voor de zaakvoerder van een familiale kmo. Door te peilen naar gedrag worden de troeven en ontwikkelingspunten transparant in beeld gebracht. Dat maakt dat de het ontwikkelingsplan concreet kan worden uitgewerkt.

Inhoud:

  • Managen van visie, strategie en doelen
  • Ondernemerschap
  • Leiderschap
  • Managen van het bedrijf
  • Managen van relaties binnen en buiten de onderneming
  • Managen van zichzelf
  • Professionele expertise
  • Engagement ten overstaan van bedrijf, familie en individuele familianten

Wij investeren mee in jouw ontwikkeling of die van je opvolgers door deze tool aan te bieden aan prijzen op maat van de kmo!

.

Evalueer om te evolueren.

Interesse? Neem contact met ons op. Alles duidelijk? Dan kan je ook in onze webshop terecht voor het plaatsen van je bestelling.