fbpx

Wat is Insights Discovery?

Een eenvoudig model met vier kleuren

Insights Discovery is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel dat inzichten aanreikt over onszelf en anderen. Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich. De combinatie van deze vier kleuren maakt ons uniek.

De vier kleuren verwijzen naar gedragseigenschappen die we meestal het liefst of gemakkelijkst laten zien :

Insights Discovery wiel kenmerken kleuren

Meer inzicht in je persoonlijke voorkeuren

We kijken niet met zijn allen door dezelfde bril naar de wereld. Door meer inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheidsvoorkeuren en die van anderen helpt Insights Discovery mensen optimaal te presteren. Vanuit een beter inzicht in zichzelf kan men gemakkelijker afstemmen op anderen. En dus ook vlotter in verbinding gaan. Dit levert een werkomgeving op waarin vernieuwing, creativiteit en productiviteit floreren.

.

Het Insights Discovery profiel

Jouw persoonlijke voorkeuren en hieraan verbonden kwaliteiten worden gemeten aan de hand van een korte vragenlijst. Op basis hiervan wordt een Persoonlijk Insights Discovery Profiel opgesteld.

Het uitgebreid basisprofiel geeft je inzicht in:

 • Persoonlijke stijl
 • Omgang met anderen
 • Troeven en mogelijke aandachtspunten
 • Waarde voor het team
 • Communicatievoorkeuren
 • Mogelijke blinde vlekken
 • Tegengestelde type
 • Suggesties voor ontwikkeling

.

Afhankelijk van de noden en rol in de organisatie kunnen extra hoofdstukken toegevoegd worden aan het Persoonlijk Insights Discovery Profiel:

.

Insights Discovery kleuren

Download ons handig overzicht van de Insights Discovery kleuren. Zo krijg je meteen al een beeld van elk kleur:

 • Hun gedrag op een goede dag en op een slechte dag
 • Indruk die men nalaat op anderen
 • Waar ze op focussen en wat ze bij voorkeur liefst graag hebben
 • Hoe men wil dat jij bent
 • Waar men bang voor is en waardoor men geïrriteerd geraakt
 • Hoe men zal reageren onder druk
 • Hoe men beslissingen neemt

.

.

Impact van Insights Discovery

 • Teams werken door Insights Discovery effectiever samen
 • Leiders inspireren, motiveren en halen het beste uit hun medewerkers
 • Meer impact door aangepaste communicatie
 • Betere reactie op verandering
 • Meer betrokken van medewerkers. Sterkere verbondenheid met de cultuur en waarden van de organisatie
 • Verbeterde interactie met klanten.

.

Free Insights Discovery test

Wil je alvast graag eens testen welk kleur jouw voorkeur uitgaat?

Dan kan helemaal gratis en voor niets!

Download de free test snel. In een wip weet je het resultaat. En vergeet het overzicht met de kleuren niet mee aan te vragen.

.

Persoonlijke ontwikkeling

Geen nood aan een coaching traject en enkel voor jezelf?

In dat geval kan je snel en eenvoudig je persoonlijk Insights Discovery profiel via onze webshop aankopen. Hiermee krijg je voldoende voeding om je persoonlijke ontwikkeling naar het volgende niveau te brengen.

Bovenop het standaard uitgebreid Insights Discovery profiel kan je extra opties kiezen in functie van je verantwoordelijkheden, ambities en interesses.

Tijdens een terugkoppelingsgesprek nemen we je profiel door zodat je er zelfstandig mee aan de slag kunt.

.

Workshops

Workshop Verbindend communiceren

Tijdens deze workshop of individuele masterclass leer je de troeven van je persoonlijke voorkeuren beter kennen en verwerf je inzichten inzake welke valkuilen te vermijden. Door hiermee rekening te houden, zal je beter in verbinding treden met je collega’s, klanten, leveranciers en zakenpartners.

Nadien zul je zeggen: “Had ik dit maar vroeger gedaan!” Wacht dus niet langer om met je profiel aan de slag te gaan. Verbeter je communicatie met anderen. En verhoog zo je persoonlijke impact!

Ook ideaal als teambuilding of ter ondersteuning voor familiebedrijven die de familiale overdracht zo gestroomlijnd mogelijk willen laten verlopen.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

.

Workshop Verbindend leiderschap

Tijdens deze individuele masterclass richten wij onze aandacht vooral op de ontwikkeling van je leiderschapsstijl. Na een korte introductie in Insights Discovery gaan we praktisch aan de slag met jouw persoonlijk profiel.

Investeer 2 uur in jezelf. Kom zo te weten waarom jouw huidige leiderschapsstijl vlot aanslaat bij de ene. Leer waarom het stroever verloopt met anderen. Maar vooral: leer hoe deze inzichten je helpen je persoonlijke impact op het team naar een hoger niveau zal brengen.

Wil je liever in groep aan de slag. Dat kan ook. Maatwerk is mogelijk. Laat ons gewoon weten wat je noden of uitdagingen zijn.

Contacteer ons om te leren wat Insights Discovery voor jou kan doen.

.

Teamontwikkeling

Tijdens deze workshop brengen wij aan de hand van het Insights Discovery model de kracht en de waarde van iedere medewerker voor het team naar boven. Altijd weer opnieuw zijn er aha-inzichten. Zo slagen collega’s na elke workshop er in beter in interactie te gaan met elkaar.

Ook de bespreking van het teamprofiel komt uitgebreid aan bod. Zo weet je op welke sterktes je verder kan bouwen. Meteen weet je ook aan welke Insights Discovery kleuren iets meer aandacht moet besteed worden. Zo verhoog je de effectiviteit van de organisatie.

Contacteer ons en zet de eerste stap naar het versterken van je team.

.

Insights Discovery C.G. TOTEM

Wetenschappelijke basis en betrouwbaarheid

Het Insights Discovery-model bouwt voort op het uitgebreide onderzoek van de Zwitserse psycholoog dr. Carl Jung en dr. Jolande Jacobi.

Het team van Insights meet en optimaliseert al meer dan 20 jaar de kwaliteit van de items uit de vragenlijst. Insights Discovery is wereldwijd beschikbaar in meer dan 30 talen. Steeds met respect voor de hoogst mogelijke normen.

Insights Discovery voldoet op basis van twee onafhankelijke beoordelingen aan de certificeringsrichtlijnen van het de EFPA (European Association of Psychologists’ Association). De validiteit en betrouwbaarheid van het model wordt dus zeer grondig getest.

.

Contacteer ons voor al uw vragen omtrent Insights Discovery.