15 x 15 virtueel event van ubeon was een succes!

Vorige week was C.G. TOTEM met 14 andere sprekers te gast op het 15 x 15 virtueel event van ubeon.

We hadden het over onze bevindingen op basis van onze gesprekken met familiale ondernemers tijdens de afgelopen weken. Specifieke vragen werpen zich op. In het bijzonder gingen we in op de vraag of het nu wel het moment was om een proces van overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie op te starten of af te ronden.

Hierbij alvast een extract wat aan bod kwam tijdens onze sessies:

We hebben ook met aandacht geluisterd naar de andere ubeon associates. Het was meer dan de moeite waard. Dit zijn onder andere een aantal van de lessen die we zelf meenemen:

Evelien Van Dyck, change management expert van Borneo-coaching, deelt 3 technieken om om te gaan met stress en ons zaklamp beter te leren schijnen op kansen, opportuniteiten en mogelijkheden – ook in termen van tegenslag. Eén van de technieken is de dankbaarheidsoefening. Rationeel optimisme legt nieuwe verbindingen in de hersenen als tegengewicht voor de negativiteitsradar. Hierdoor gaan we zelfs ‘s nachts beter slapen en langer leven. Ik onthoud: je kiest bovendien beter voor een rusthuis – als het echt moet – waar je keuze hebt om de planten water te geven.

Bob Cornelis, expert logistiek, bracht een spreuk in beeld tijdens zijn sessie waarop stond: “Wanneer je snel wil gaan, vertrek alleen. Wanneer je ver wilt geraken, vertrek in groep.” Wanneer ik er over nadenk, is dit ook een veel voorkomende uitdaging in familiale ondernemingen waar communicatie stroever verloopt. Dan neemt één van de bestuurders een beslissing. Deze neemt dan spreekwoordelijk de trein richting Lyon om dan in Paris Charles de Gaulle te stranden met een fantastisch idee terwijl de rest van de familie nog op het perron van Brussel-Zuid staat.

Luc Van Imschoot, de grootste lachambassadeur van België. Lachen is een van de middelen om pijn te bestrijden en brengt meer zuurstof in de hersenen. Vandaar dat lachyoga een fantastische oefening. Zelfs doen alsof levert de voordelen op van echt lachen. Tijdens de naweeën van de quarantaine een aanstekelijke sessie waardoor je meer ontspannen de rest van de dag doorgaat. De pot op-oefening helpt echt wel om je beter te voelen en dit op een manier door je hersenen te bedriegen.

Maar er is nog zoveel meer. Daarnaast zijn er nog sessies van andere cash ninjas over crisismanagement en financieel management. Ook de sessie van Ute Coudyser over leiderschap in de zorg- en hulpverleningssector is vlot te vertalen naar de kmo. Er valt echt wel veel te leren uit de non-profit. Echt meer dan de moeite waard dus.

Een andere bijzondere aanrader is eveneens de sessie van Dr. Luc Swinnen, brein- en burn-out-expert die ingaat op de werking van de netwerken in ons brein en hoe hiermee burn-out tegen te gaan. Wie zichzelf en zijn medewerkers wil beschermen tegen burn-out kan in zijn laatste boek “Rust voor je brein” een groot aantal tips vinden. Ik ben er alvast mee aan de slag gegaan.

En er is nog zo veel meer. Teveel om allemaal op te noemen.

Heb je interesse, dan kan je nog steeds luisteren naar de 15 opnames – en dit aan een gereduceerd prijs. Later hoeft dus niet niet te betekenen dat het te laat is om nog deel te nemen aan het virtueel event. Meer info vind je op https://15×15.heysummit.com/

15 x 15 virtueel event van ubeon was een succes!
Getagd op: